Strona główna Forum Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Profil Szukaj Użytkownicy Mapa Google Statystyki Rejestracja Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Propozycja dot. usuwania postów.
Autor Wiadomość
stem 
Mechanik

Wersja: Pośrednia
Rok produkcji: 2003
Silnik: Morini DiTech
Pochwał: 2

Wysłany: 2 Kwiecień 2010, 01:56   Propozycja dot. usuwania postów.
Witam.
Mam taką małą propozycję do adminów i modów aby nie usuwać od razu tematów, które zostały założone w nieprawidłowym dziale. Zwróćcie uwagę na to, że większość takich tematów jest zakładana przez nowych użytkowników forum. Zgodzę się z tym, że nie chce im się czytać regulaminu ani szukać nic na forum i tego nie można tolerować, ale z drugiej strony osoba taka o coś się pyta, post zostaje usunięty, osoba ta nie wie co się stało, nie uzyskuje odpowiedzi i często już nie wraca na forum. Wydaje mi się jednak, że im nas więcej tym lepiej i trzeba ludzi zachęcać do korzystania z forum, bo niedługo pozostanie tylko "stara gwardia".
Wiem, że wiele tematów jest bezsensownych, nieprzemyślanych i stąd moja propozycja aby w każdym temacie, który do tej pory zostałby usunięty, zamieścić notatkę typu:
"Temat został umieszczony w nieprawidłowym dziale albo jest niezgodny z regulaminem. Zamieść nowy temat w prawidłowym dziale i tam uzyskasz odpowiedzi."
Temat taki można od razu zamknąć ale nie usuwać tylko ustawić jakąś opcję, że zostanie automatycznie usunięty np w ciągu 48h, po to by delikwent wiedział co się stało z jego tematem i mógł to poprawić.

Nie wiem na ile jest to technicznie możliwe i być może przysporzy Wam to więcej pracy, ale zwróćcie uwagę na to, że mamy sporo użytkowników na forum ale duża część z nich nie ma żadnego posta, czyli przypuszczam, że spotkał ich opisany wyżej los i być może moja propozycja zmieniłaby minimalnie ten stan rzeczy.

peace

Skubi 

Wersja: Pośrednia
Rok produkcji: 1999
Silnik: Horizontal LC
Wysłany: 3 Kwiecień 2010, 10:09   
stem, cenna rada.
Prosiłbym Moderatorów o zastosowanie się do powyższej uwagi.

Odpowiedz do tematu