|
strzela z wydechu |
| Autor |
Wiadomość |
patryczek1994
Świeżak

Wersja: Pośrednia
Rok produkcji: 2003
Silnik: Morini Gaźnik
|
Wysłany: 18 Lipiec 2010, 09:45 strzela z wydechu
|
|
|
Siema Apka nie chce mi odpalić i po którymś z kolei kopnięciu strzeli z wydechu. Czemu nie chce odpalić i czemu strzela z wydechu.
-świeca jest nowa
-próbowałem go odpalić dając benzynę bezpośrednio do gaźnika, pod świece i zatykając filtr powietrza |
|
|
|
|
|
 |
woli10
Świeżak

Rok produkcji: 2004
Silnik: P/G Gaźnik
|
Wysłany: 18 Lipiec 2010, 22:30
|
|
|
Może masz zapłon zle ustawiony i za pózno daje iskre i przez to strzela z wydechu? |
_________________ Sr - optyk projekt
 |
|
|
|
|
|
 |
mega dan
Dłubacz

Wersja: Factory
Rok produkcji: 2006
Silnik: P/G Gaźnik
|
Wysłany: 19 Lipiec 2010, 00:10
|
|
|
| kompresje sprawdz |
_________________ mega dan |
|
|
|
|
|
 |
patryczek1994
Świeżak

Rok produkcji: 2003
Silnik: Morini Gaźnik
|
Wysłany: 19 Lipiec 2010, 21:55
|
|
|
| pierścionki są świeże po dotarciu i kompresja jest dobra, zastanawiam się czy to może być coś z elektryką |
|
|
|
|
|
 |
adrian
Dłubacz

Wersja: Pierwsza
Rok produkcji: 1998
Silnik: Horizontal LC
|
Wysłany: 22 Lipiec 2010, 16:40
|
|
|
| Załóż inną świece.. To samo miałem parę dni temu po wymianie cylindra i gaźnika. Strzelało z wydechu i a jak odpaliła to nie wkręcała się na obroty. Najlepsze że też założyłem nową świece... Po wymianie świecy na inną wszystko wróciło do normy. Jak wcześniej było dobrze to wina elektryki odpada. Nie szukaj dziury w całym. Jak to nie będzie świeca to wyczyść gaźnik. |
|
|
|
|
|
 |
Tucholo
Magister

|
Wysłany: 25 Lipiec 2010, 00:00
|
|
|
Ktoś mądry mi mówił, że jeśli strzela z wydechu to wina świecy. Mi to się zdarza, też jak za dużo oleju dowale.
Co do problemu. Zassaj porządnie, z 1min wężyk idący do gażnika od kranika podciśnieniowego. Gaźnik się napełni wahą, kopsniesz kilka razy i będzie chodzić.. Dawaj mu gazu i ssanie.. |
_________________ Wpadać oglądąć Moją Apke! SR Full Sport 70cc
Klikać, link: http://apriliasr.pl/topics5/tucholo-aprilia-sr-stealth-orange-mina-hori-lc-98-vt17168.htm
 |
|
|
|
|
|
 |
rafcio825
Dłubacz

Rok produkcji: 2000
|
Wysłany: 25 Lipiec 2010, 14:54
|
|
|
przypuszczam ze masz silnik lc. jesli takto ja tez tak mialem i nie wiem z kad ale pełno wody miałem w tlumiku. odkrecilem wylalem i bylo git. ale swiece taz zmien jak juz pisali koledzy wyzej |
_________________ ______________
Multivar
Malossi Fly
dzwon MHR
dell'orto 17,5
reszta jeszcze seria, ale juz niedługo :p
____________________ |
|
|
|
|
|
 |
peres112

Rok produkcji: 1997
|
Wysłany: 25 Lipiec 2010, 14:58
|
|
|
patryczek1994, Widze że każdy inną rade daje ja ze swojej strony moge Ci tylko podpowiedzieć żebyś obadał simeringi na wale. Kiedyś też szukałem przyczyny nie odpalania, wszystko sprawdziłem poczyściłem i nic na koniec sprawdzałem zapłon okazało się ze bena lała sie spod simera... |
_________________ Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem. |
|
|
|
|
|
 |
marcinq55
Świeżak

|
Wysłany: 27 Lipiec 2010, 22:27
|
|
|
| odkreć pradnice i na wale bedziesz miał klin lub miejsce na klin mi sie zerwal i zaplon byl przestawiony dorobiłem nowy z podkładki to na 90%, nie wiem jak w morini ale w minarally ten klin znajduje sie na wale od strony prądnicy |
_________________ sr93 |
|
|
|
|
|
 |
|
|