Strona główna Forum Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Profil Szukaj Użytkownicy Mapa Google Statystyki Rejestracja Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Skubi
18 Październik 2009, 20:36
Świece zapłonowe
Autor Wiadomość
12wasil12 
Dłubacz

Wersja: Inny
Rok produkcji: 2002
Silnik: P/G Gaźnik
Wysłany: 19 Sierpień 2009, 10:26   
Mam pytanie czy to jest prawidłowo pracująca świeca ??

misiaaa311 
Świeżak

Wysłany: 21 Sierpień 2009, 10:11   
Tak to dobrze działająca świeca...
Powinna mieć kolor kawy z mlekiem.Ta taki kolor ma więc pracuje idealnie.
Pzdr

12wasil12 
Dłubacz

Silnik: P/G Gaźnik
Wysłany: 21 Sierpień 2009, 23:52   
Thx :D . Pzdr

bening 
Świeżak

Wersja: Pośrednia
Rok produkcji: 2003
Silnik: Morini DiTech
Wysłany: 7 Październik 2009, 18:21   
ja w ditechu miałem NGK cr7e i założyłem DENSO IU24 irydowa zauwarzalnie lepsza reakcja na manetkę gazu ale po 2000 km skuter ma dziwne zachowanie jak stoje na trawie daje gaz 1/2 manetki koło zerwie i jak już jadę to nagle łapie takiego muła zadusza silnik ale potem jak przekroczy z 4000 obrotów to idzie jak zły wcześniej mi się tak nie działo to znaczy jak kupiłem sr-kę
--Pasek Polini Kevlar

_____SPRZEDAM BĄDŹ zamienię ZA LEONARDO______

http://www.youtube.com/watch?v=OxElgCj9cwY

Tucholo 
Magister

Rok produkcji: 1998
Silnik: Horizontal LC
Wysłany: 19 Październik 2009, 14:39   
Ja mam takie pytanko.. w mojej Sr'ce na świecy CPR8E przerywał cały czas.. a gdy założyłem CR7E jeździ świetnie.. czasem przerwie, ale myśle że to wina przewodu + fajki która dziś wymienie.. Ale moje pytanie jest takie: Dziś wyciągnąłem świece i zobaczyłem, że jest na niej nagar.. strasznie mocny nie był.. w artykule było napisane, że gdy powstaje nagar trzeba zwiększyć ciepłotę? Ale gdy zmienie ciepłote na 8 to znów mi będzie przerywał! Co mam zrobić?

Klikać, link: http://apriliasr.pl/topics5/tucholo-aprilia-sr-stealth-orange-mina-hori-lc-98-vt17168.htm

thedoctor 

Rok produkcji: 2001
Silnik: Morini DiTech
Wysłany: 19 Październik 2009, 17:25   
Tucholo, proponuję przeczytać jeszcze raz, ze zrozumieniem. Świeca cieplejsza ma niższą wartość cieplną (oznaczenie numeryczne).. Wyjaśnione w poście nr 10 tegoż tematu.

Lekcja używania forum - opcja Szukaj

Liexos 
Mechanik

Silnik: Inny
Wysłany: 19 Październik 2009, 18:42   
Właśnie trzbea zmienić ciepłotę na mniejszą :)

Daj Championa RG6YCa dobrze wypal i problema nie będzie .

Marino 
Majster

Rok produkcji: 2004
Wysłany: 19 Październik 2009, 23:32   
Dla wszystkich: mam w ditechu świece NGK CR7EK (dwuelektrodowa). Przerwę zostawiłem 0,7mm, ponieważ jak miałem tą świecę wcześniej to próbując ustawić 0,9 rozwaliłem izoalcje :/ . A więc na początek trzeba dokupić do tej świecy nową fajkę, ponieważ zamiast tego "grzybka" co wchodzi do fajki ta świeca ma gwint. Ojciec mówił mi że dawniej były kapturki nakręcane na ten gwint, ale takowych nie mogłem nigdzie kupić. Choć potem jak robiłem porządki u wujka to znalazłem 9 świec (w tym z 3 nowe) do rometa i tam właśnie był taki kapturek, nakręciłem go na ngk i wszystko jest ok.
Skuter na tej świecy tuż po odpaleniu lekko przerywa (tak jakby go zalewało, pewnie to przez małą przerwę), ale da się troszeczkę gazu i już jest ok. Potem motorek chodzi już na prawdę miodzio. Nie powiem wam niestety ile ta świeca wytrzyma, bo pewnie nawet nie zdążę tego sprawdzić (zrobiłem na niej z 100 km a teraz wał do wymiany :/ ), a nawet jakbym zrobił skuter to i tak go sprzedaje (przez rok nie było dnia żeby się coś nie spiep**yło i apka więcej stała niż jeździła :/ ). Może za rok w profilu będzie już minarelli lc, albo p/g gaźnik, albo nie będzie mnie już na forum bo zakupie cpi sm (manual) :( .
Tucholo, możliwe że pada Ci już kompresor, skoro świece już powoli zaczynają padać, a na standardowej cpr8e w ogóle nie chodzi :/ .

http://apriliasr.pl/topics24/marino-derbi-gpr-50-racing-04-vt18270.htm :]

Tucholo 
Magister

Rok produkcji: 1998
Silnik: Horizontal LC
Wysłany: 20 Październik 2009, 22:04   
Tzn. kupić świece o niższej ciepłocie czyli wychodzi NGK CPR8E.. ale na niej znów mi będzie przerywać.. więc troche bez sensu..
Chyba zakupie Championkę.. można wyrwać tylko na motoboy? Orientujecie się jaka cena z wysyłką? ;)
Sorki za lekko głupie pytania .. ale czytam ze zrozumieniem i nie moge zakapować :D

Klikać, link: http://apriliasr.pl/topics5/tucholo-aprilia-sr-stealth-orange-mina-hori-lc-98-vt17168.htm

Radek-c57 
Świeżak

Rok produkcji: 2003
Wysłany: 21 Lipiec 2010, 22:07   
A jak rozszyfrować takie oznaczenie świecy jeśli jest to CHAMPION RG6YCA???

Odpowiedz do tematu