Przesunięty przez: Skubi 18 Październik 2009, 20:36 |
Świece zapłonowe |
| Autor |
Wiadomość |
12wasil12
Dłubacz

Wersja: Inny
Rok produkcji: 2002
Silnik: P/G Gaźnik
|
Wysłany: 19 Sierpień 2009, 10:26
|
|
|
Mam pytanie czy to jest prawidłowo pracująca świeca ??
 |
|
|
|
|
|
 |
misiaaa311
Świeżak

|
Wysłany: 21 Sierpień 2009, 10:11
|
|
|
Tak to dobrze działająca świeca...
Powinna mieć kolor kawy z mlekiem.Ta taki kolor ma więc pracuje idealnie.
Pzdr |
|
|
|
|
|
 |
12wasil12
Dłubacz

Silnik: P/G Gaźnik
|
Wysłany: 21 Sierpień 2009, 23:52
|
|
|
Thx . Pzdr |
|
|
|
|
|
 |
bening
Świeżak

Wersja: Pośrednia
Rok produkcji: 2003
Silnik: Morini DiTech
|
Wysłany: 7 Październik 2009, 18:21
|
|
|
| ja w ditechu miałem NGK cr7e i założyłem DENSO IU24 irydowa zauwarzalnie lepsza reakcja na manetkę gazu ale po 2000 km skuter ma dziwne zachowanie jak stoje na trawie daje gaz 1/2 manetki koło zerwie i jak już jadę to nagle łapie takiego muła zadusza silnik ale potem jak przekroczy z 4000 obrotów to idzie jak zły wcześniej mi się tak nie działo to znaczy jak kupiłem sr-kę |
_________________ Zmiany w SR
--Lampa przednia z SR125
--Malossi Multivar
--Pasek Polini Kevlar
_____SPRZEDAM BĄDŹ zamienię ZA LEONARDO______
http://www.youtube.com/watch?v=OxElgCj9cwY
 |
|
|
|
|
|
 |
Tucholo
Magister

Rok produkcji: 1998
Silnik: Horizontal LC
|
Wysłany: 19 Październik 2009, 14:39
|
|
|
| Ja mam takie pytanko.. w mojej Sr'ce na świecy CPR8E przerywał cały czas.. a gdy założyłem CR7E jeździ świetnie.. czasem przerwie, ale myśle że to wina przewodu + fajki która dziś wymienie.. Ale moje pytanie jest takie: Dziś wyciągnąłem świece i zobaczyłem, że jest na niej nagar.. strasznie mocny nie był.. w artykule było napisane, że gdy powstaje nagar trzeba zwiększyć ciepłotę? Ale gdy zmienie ciepłote na 8 to znów mi będzie przerywał! Co mam zrobić? |
_________________ Wpadać oglądąć Moją Apke! SR Full Sport 70cc
Klikać, link: http://apriliasr.pl/topics5/tucholo-aprilia-sr-stealth-orange-mina-hori-lc-98-vt17168.htm
 |
|
|
|
|
|
 |
thedoctor

Rok produkcji: 2001
Silnik: Morini DiTech
|
|
|
|
 |
Liexos
Mechanik

Silnik: Inny
|
Wysłany: 19 Październik 2009, 18:42
|
|
|
Właśnie trzbea zmienić ciepłotę na mniejszą
Daj Championa RG6YCa dobrze wypal i problema nie będzie . |
_________________ SR'ka -> Cross 200cc -> Coliberek -> Ogar 200 i Subaru Legacy 2.2 -> wkrótce Yama TDR 125 |
|
|
|
|
|
 |
Marino
Majster

Rok produkcji: 2004
|
Wysłany: 19 Październik 2009, 23:32
|
|
|
Dla wszystkich: mam w ditechu świece NGK CR7EK (dwuelektrodowa). Przerwę zostawiłem 0,7mm, ponieważ jak miałem tą świecę wcześniej to próbując ustawić 0,9 rozwaliłem izoalcje . A więc na początek trzeba dokupić do tej świecy nową fajkę, ponieważ zamiast tego "grzybka" co wchodzi do fajki ta świeca ma gwint. Ojciec mówił mi że dawniej były kapturki nakręcane na ten gwint, ale takowych nie mogłem nigdzie kupić. Choć potem jak robiłem porządki u wujka to znalazłem 9 świec (w tym z 3 nowe) do rometa i tam właśnie był taki kapturek, nakręciłem go na ngk i wszystko jest ok.
Skuter na tej świecy tuż po odpaleniu lekko przerywa (tak jakby go zalewało, pewnie to przez małą przerwę), ale da się troszeczkę gazu i już jest ok. Potem motorek chodzi już na prawdę miodzio. Nie powiem wam niestety ile ta świeca wytrzyma, bo pewnie nawet nie zdążę tego sprawdzić (zrobiłem na niej z 100 km a teraz wał do wymiany ), a nawet jakbym zrobił skuter to i tak go sprzedaje (przez rok nie było dnia żeby się coś nie spiep**yło i apka więcej stała niż jeździła ). Może za rok w profilu będzie już minarelli lc, albo p/g gaźnik, albo nie będzie mnie już na forum bo zakupie cpi sm (manual) .
Tucholo, możliwe że pada Ci już kompresor, skoro świece już powoli zaczynają padać, a na standardowej cpr8e w ogóle nie chodzi . |
_________________ BYŁY: Romet Kadet --> Romet Ogar 200 --> Aprilia SR 50 Ditech --> JEST: Derbi GPR 50 Racing ;]
http://apriliasr.pl/topics24/marino-derbi-gpr-50-racing-04-vt18270.htm
 |
|
|
|
|
|
 |
Tucholo
Magister

Rok produkcji: 1998
Silnik: Horizontal LC
|
Wysłany: 20 Październik 2009, 22:04
|
|
|
Tzn. kupić świece o niższej ciepłocie czyli wychodzi NGK CPR8E.. ale na niej znów mi będzie przerywać.. więc troche bez sensu..
Chyba zakupie Championkę.. można wyrwać tylko na motoboy? Orientujecie się jaka cena z wysyłką?
Sorki za lekko głupie pytania .. ale czytam ze zrozumieniem i nie moge zakapować |
_________________ Wpadać oglądąć Moją Apke! SR Full Sport 70cc
Klikać, link: http://apriliasr.pl/topics5/tucholo-aprilia-sr-stealth-orange-mina-hori-lc-98-vt17168.htm
 |
|
|
|
|
|
 |
Radek-c57
Świeżak

Rok produkcji: 2003