|
Marino - Derbi GPR 50 Racing 04' |
| Autor |
Wiadomość |
elfilipeq
Dłubacz

Wersja: Inny
Rok produkcji: 1998
Silnik: Horizontal AC

|
Wysłany: 27 Lipiec 2010, 15:51
|
|
|
A mój rekord to 3200 w jeden tydzień Nie pytajcie...
No na takie coś dziewczyny lecą, ja w rekawicach u siebie też jeżdze bo jak przyjdzie na jakiś szuter czy lekki teren wyskoczyć to strasznie też łupie w nadgarstkach.
Co do tego wydechu to tylko taka końcówka jakby opalona |
_________________ Rally AC 98r. MK8 Century Limited.
Hamownia- 7.6km/8.2nm-niezmiennie od nowości.
--------------
Chętnym pomogę stworzyć liste performac'u oraz optyki. Pisać na pw. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Marino
Majster

Rok produkcji: 2004
Silnik: Inny
|
Wysłany: 27 Lipiec 2010, 16:14
|
|
|
Najbardziej mi zależy na wydechu conti, ale w polsce go nie dostaniesz, kumpel go ma w rozbitym gpr, może odkupie, ale on chciałby go poskładać i sprzedać xd. Pogadam z nim czy puści za 5 stów + seryjny wydech . |
_________________ BYŁY: Romet Kadet --> Romet Ogar 200 --> Aprilia SR 50 Ditech --> JEST: Derbi GPR 50 Racing ;]
http://apriliasr.pl/topics24/marino-derbi-gpr-50-racing-04-vt18270.htm
 |
|
|
|
|
|
 |
SHITERS
Majster

Rok produkcji: 2002
|
Wysłany: 28 Lipiec 2010, 13:13
|
|
|
| elfilipeq napisał/a: | A mój rekord to 3200 w jeden tydzień Nie pytajcie...
|
to dziennie skuterem robic 455km to niezly jestes, po za tym srednia predkosc to 70km/h, przy bardzo dobrych ukladach, to te 450km musialbys robic jakies 6h. Bajki |
_________________ Pie*dol system, lecz rób to stylowo.
Moto: Gilera Stalker > Zipp Jazzy > Suzuki Shoot50 > Suzuki AH50 > Aprilia SR50 WWW > Aprilia RS50 Racing.
 |
|
|
|
|
|
 |
elfilipeq
Dłubacz

|
Wysłany: 28 Lipiec 2010, 18:12
|
|
|
1. Trasa nad morze w 3 dni plus duuuużo zwiedzania.
2. Skuterem jeździły w tym czasie 4 osoby(czas tego zwiedzania+po powrocie 3 dni takiego użytkowania)
3.Trasa nad morze była robiona tymi 80-85 km/h
+jazda do pracy codziennie na rano(06-12) i wieczór(16-20) w jedną strone 34km... Masz wyjaśnienie? |
--------------
|
|
|
|
|
 |
SHITERS
Majster

|
Wysłany: 28 Lipiec 2010, 21:29
|
|
|
| no to jaki to twoj rekord |
_________________ Pie*dol system, lecz rób to stylowo.
Moto: Gilera Stalker > Zipp Jazzy > Suzuki Shoot50 > Suzuki AH50 > Aprilia SR50 WWW > Aprilia RS50 Racing.
 |
|
|
|
|
|
 |
elfilipeq
Dłubacz

|
Wysłany: 28 Lipiec 2010, 22:48
|
|
|
| Eh, shifters naprawde cię lubie(przynajmiej jak na forum piszemy) ale te komentarze to twoja sprawa, bo pisze jak jest. Nie ma co się chwalić że masz na***ane w motorze przebiegu...:( |
--------------
|
|
|
|
|
 |
Marino
Majster

|
Wysłany: 29 Lipiec 2010, 23:14
|
|
|
Dobra panowie dajcie spokój, ale fakt że mało kto uwierzy w taki przebieg w tydzień ;p. Ale ty shiters nie musisz udowadniać też że to jest prawie niemożliwe, aż taką satysfakcję ci to daje? Ok koniec tematu
Jeździłem dzisiaj trochę derbi, popuściłem łańcuch, ale trzbea będzie jeszcze troszke, choć i tak powyżej 9k teraz nie ma praktycznie żadnych wibracji podczas jazdy . Po prostej idzie 90 - 95 lekka górka i idzie dalej. Z tym że ma wtedy pod 11k xd. Na razie mi wystarcza . Po sezonie jak będzie jakaś kasa to planuję zmienić ten wydech i gazior na 17,5 i to tyle jeśli nic więcej nie trzeba będzie z mechaniki. Przyśpieszenie do 45 - 50 to jakieś 5 sek, zależy jak wystartuję, mierzone "w myślach" . Jak będzie czas to jeszcze wrzucę kolejną sesję zdjęciową gpr'ki
Foty:
Z kaskiem:
Stożek:
Troche brudny będę go musiał wyczyścić w najbliższym czasie (ehh przydałby się garaż )
Silniczek:
Manetki harris'a o których zapomniałem wcześniej wspomnieć:
Może w najbliższym czasie będzie jakiś filmik, ale nie mam czasu żeby go poskładać bo materiały są .
P.S
Heh wiecie co zauważyłem, że teraz często pozdrawiają mnie motocykliści jadący z naprzeciwka, podnosząc lewą rękę . Na skuterze to mi się nie zdarzało . |
_________________ BYŁY: Romet Kadet --> Romet Ogar 200 --> Aprilia SR 50 Ditech --> JEST: Derbi GPR 50 Racing ;]
 |
| Ostatnio zmieniony przez Marino 30 Lipiec 2010, 01:19, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
|
 |
Kuzyn Tosiek
Praktykant

Wersja: Pośrednia
Rok produkcji: 2008
Silnik: P/G Gaźnik
|
Wysłany: 30 Lipiec 2010, 15:20
|
|
|
| Marino napisał/a: | Heh wiecie co zauważyłem, że teraz często pozdrawiają mnie motocykliści jadący z naprzeciwka, podnosząc lewą rękę . Na skuterze to mi się nie zdarzało . |
Heh też to zauważyłem już w pierwszy dzień jazdy a jak skuterem to nikt ... eh to takie miłe
Możesz zrobić zdjęcie tego lakieru z bliska ?:P bo chce mój malować i nie wiem na jaki czarny do malowania się zdecydować :p
Zmieniłeś ta zębatkę i z 85 idzie 95? bo ja widzę ze mam nie oryginalne zębatki i też przyspieszenie równe z dt70 ale v max 84 i na 6 10tyś obrotów
Ps. jak na nim usiądziesz to nisko siada? bo u mnie jak usiądą dwie osoby i będą dziury to wydech dotyka opony
Ile osobowy masz wpisany w dowodzie ? |
_________________ http://apriliasr.pl/topics5/kuzyn-tosiek-aprilia-sr-street-lc08-vt7927.htm#65517 Moje cudeńko
Ci co mają chińczyki zawsze patrzą na mnie z zazdrością ;> -.-
 |
|
|
|
|
|
 |
Rafi^PL
Dłubacz

Silnik: Morini Gaźnik
|
Wysłany: 30 Lipiec 2010, 19:45
|
|
|
Stylistyka Gpr'a z całą pewnością powala . . . |
_________________ Setup :
Cylinder Power Force Sport 70ccm
Wydech Tecnigas Next-R
Wariator Polini Speed Control
Sprzęgło Malossi Fly
Gaźnik Tec Pro 17.5 PHBN
Stożek Metrakit Pro
Króciec Ssący Racing |
|
|
|
|
|
 |
Marino
Majster

|
Wysłany: 31 Lipiec 2010, 00:44
|
|
|
Kuzyn Tosiek, a więc tak: wcześniej jechał 85 jak piłowałem silnik i miał 11k obrotów. Prędkość przelotowa to wtedy było 75 ale i tak silnik wył . Teraz jedzie 85 przy 9k a no nie wiem 93 przy 10k zależy jaka droga to tak do 95 leci. Z górki malutkiej rozpędziłem się do 99 potem znów płasko a obrotów miał wtedy 10,5 około . Ty masz ten nowszy silnik, więc powinien być nieco szybszy... Sprawdź jakie masz tam te zębatki ja mam w tej chwili 14/52.
W dowodzie mam wpisanie na 2, u mnie jak siądą 2 osoby to zostaje z 3 cm między błotnikiem a tłumikiem. Ale i tak jak jechałem z tatą (80 kg) to jak jechałem taką no właściwie polną drogą to na dużej dziurze leciutko przytopiło mi błotnik bo za szybko wjechałem. Więc teraz jeżdżę tylko z osobami do ~70 kg i na każdym progu do 0 zwalniam . Przytopiło mi też lekko nadkole bo było dokręcone 1 zamiast 4 śrubami . Dokręciłem na 3 bo kijowe dojście do 4 było i nie dałem rady. Ale przewiozłem już kilka osób po około 65 kilo i żadnych przytopień . Sam jak siadam to się ugnie niewiele z 2 cm jakoś, choć i tak mam wrażenie że miękki jest... co innego na dziurach .
Popuściłem dzisiaj w końcu łańcuch tak jak trzeba (ahh ta pomocna, ojcowska dłoń ) i teraz dużo mniej wibruje. Teraz już powyżej 8k idzie jak po masełku. Nawet nieco lepiej przyśpiesza, bo wcześniej przy 8 dostawał takich wibracji że czuć było że go hamuje. Następny krok: naklejki i lusterka. Muszę też sprawdzić rozrusznik, bo czasami przy niższej temperaturze rano, albo jak dłużej postoi to nie chce zaskoczyć za wał. Zakręci 3 razy ale tak jakby aku było słabe a potem tylko buczy. Dzisiaj sprawdziłem aku i nie jest suche. |
 |
|
|
|
|
|
 |
elfilipeq
Dłubacz

|
Wysłany: 31 Lipiec 2010, 12:45
|
|
|
A mnie na dr'ce też pozdrawiają. Zauważyłem pewną różnice, jak jade w kasku,okularkach,rękawiczkach, plecaku i kurtce, jade 70-80 pozdrawia mnie więcej niż jakbym jechał w koszulce i samym kasku Takie spostrzeżenie |
--------------
|
|
|
|
|
 |
Dydek
Praktykant

Silnik: Horizontal LC
|
Wysłany: 31 Lipiec 2010, 20:17
|
|
|
Ja jak sr jade to zawsze podnoszę lewą i odmachują |
_________________ ...:::Take It Easy:::... |
|
|
|
|
|
 |
Marino
Majster

|
|
|
|
 |
krispus
Praktykant

|
Wysłany: 1 Sierpień 2010, 20:16
|
|
|
| Strasznie głośny ;] |
|
|
|
 |
|
|
Marino
Majster

|
Wysłany: 2 Wrzesień 2010, 22:27
|
|
|
No panowie szykuje się większy UP . Z powodu małej kolizji (kolo nie zauważył derbi jak cofał ) jeśli tylko zgodzą się na wypłacenie takiej kasy co trzeba, będzie malowany cały derbiak, też na czarno (i tu moje pytanko do was: jaki polecacie najbardziej? perłe czy może metalik?), zmiana lusterek, oryginalna okleina i najważniejsze: wydech malossi gp albo metrakit rk replica! . Ew. zmiana gaźnika na 17,5 ale nie wiem czy mi wystarczy kasy. Teraz mi i tak pali skubaniec ponad 5 xd. Będę musiał go przez to wyregulować ponieważ ma chyba za bogatą mieszankę - na zimnym idzie nieco lepiej niż na ciepłym, poza tym nie wkręca się na obroty tak dobrze, jak mu dam całą manetę to chwila zastanowienia, a przy 3- 4 tys tak lekko przerywa co jest denerwujące przy nagłym ruszaniu ze świateł. A jak spada z obrotów to czasami zatrzymuje się wskazówka na 3 tys i po chwili spada do 1,5k a czasami nawet 1,5k nie trzyma, ale nie gaśnie. Chyba że to wszystko przez stożek . Obecny przebieg to 15590 km . Ehh muszę jak najszybciej wysłać odwołanie do tej piep**onej ubezpieczalni xd. |
 |
| Ostatnio zmieniony przez Marino 2 Wrzesień 2010, 22:30, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
|
 |
krispus
Praktykant

|
Wysłany: 4 Wrzesień 2010, 13:03
|
|
|
| Moim zdaniem lepiej kup perłe czarną.. miałem taką w srce i ładnie to wyglądało .... |
|
|
|
 |
LoLo-SR
Świeżak

Rok produkcji: 1999
|
|
|
|
 |
Marino
Majster

|
Wysłany: 6 Wrzesień 2010, 21:07
|
|
|
Mnie tam się bardziej od rs podoba . Pewnie wzorujecie się na moim zdjęciu - tam faktycznie okropnie wyszedł, bo flesz się odbił od lamp a jedna lampa jest od krótkich, druga do długich i nie wygląda to za ładnie. Na żywo jest xxxxxxxxxxxx razy lepiej. Do tego gpr ma dłuższe boczki od rs dzięki czemu wydaje się masywniejsze i błotnik wraz z kawałkiem koła jest przykryty i wygląda to za*biście a w rs jest ten błotnik odkryty i od razu motor traci na wyglądzie. No i te lusterka . Ogółem derbi jest tak bardziej zadarte w dół co mi się osobiście podoba . |
 |
|
|
|
|
|
 |
elfilipeq
Dłubacz

|
Wysłany: 6 Wrzesień 2010, 22:58
|
|
|
Wg. mnie seryjne gpr wygląda lepiej, ale w porównaniu z rs shiters'a na prezencje przegrywa na 100%.
Walnij go w czarny mat, ja nie narzekam |
--------------
|
|
|
|
|
 |
Marino
Majster

|
Wysłany: Wczoraj 18:09
|
|
|
Ej mam do was pytanko. Na 90 % mam źle wyregulowany gazior co opisałem wyżej. Tylko czy to może powodować gorsze osiągi o 5 - 10 km/h? Bo jak pojechałem do ubezpieczyciela to postanowiłem przejechać przez taką 3 pasmówkę na której zagrzane derbi ciągnęło 94 a jak nie złapało czerwone to z lekkiej górki łapał ponad 100 a potem 96... A teraz był tylko lekko dogrzany tak że dopiero co mógł się wkręcić do 11 tys obrotów i od razu czułem że lepiej przyśpieszał na wyższych biegach (miał też mniejszego muła na mniejszych obrotach) I na prostej bez problemu 97 tylko musiałem hamować bo auta się zaczęły zbliżać. Tak na oko to ponad 100 by poszedł. Jest to możliwe że to przez gazior? |
 |
|
|
|
|
|
 |
szubuś ;)
Dłubacz

Rok produkcji: 1999
Silnik: Horizontal LC
|
Wysłany: Wczoraj 22:23
|
|
|
Boskie moto i nie słuchaj speców co się im przód nie podoba. Dla mnie lajt 11/10 |
_________________ ______________________
Last edited by Twoja Stara ; )
 |
|
|
|
|
|
 |
|
|